Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan keskustaan kesäkatu: Pilkkukuja suljetaan autoliikenteeltä – Luksiassa tehdään myyntikojuja kesäkatualueelle

Nummelan keskusta saa uutta ilmettä Vihdin kunnan ensimmäisessä kesäkatukokeilussa. Pilkkukujan katualue liikenneympyrästä K-Supermarketin pysäköintialueen kulmaukseen asti suljetaan autoliikenteeltä 27.5.-11.6, Vihdin kunta tiedottaa.

Yhdessä Veikko Hellen torille vievän Pisteenpolun kanssa alueelle syntyy viihtyisä kesäkatualue, jonne tunnelmaa luovat myyntikojut, istuskeluun ja streetfood-henkiseen ruokailuun varatut alueet, viheristutukset sekä katumaalaukset ja muut taide-elementit.

Nummelan kesäkatualueelle valmistetaan parhaillaan myyntikojuja Nummelan Luksian kampuksella.

Rakennusalan ensimmäisen vuosikurssin 18 opiskelijaa valmistavat yhteensä viisi kappaletta pop up -myyntikojuja Vihdin kunnan tilauksesta.

– Keskeytimme kaikki muut työt ja aloitimme heti myyntikojujen tekemisen. Opiskelijat pääsevät nyt kokeilemaan sarjatuotannon tekemistä. Olemme kellottaneet aikaa kojujen valmistamisessa ja puolessa tunnissa on saatu kaksi kioskia valmiiksi. Materiaalihankinnoissa olemme painottaneet ekologisuutta ja pitäneet materiaalien hukkaprosentin mahdollisimman pienenä, kertoo rakennusalanopettaja ja tutkinnonohjaaja Niklas Packalen.

Kesäkatuviikkojen monipuolinen ohjelmatarjonta on suunniteltu houkuttelemaan kaikenikäisiä vihtiläisiä sekä lähialueiden asukkaita viihtymään kesäisessä Nummelassa muun muassa pelien, jumppien, esitysten, picnicin, yhteislaulun ja päivätanssien merkeissä.

– Kesäkatukokeilun tavoitteena on luoda Nummelan keskustaan uudenlaista viihtyisyyttä parantamalla kävelyn olosuhteita ja elävöittämällä katutilaa. Mikäli kokeilu onnistuu tänä vuonna, on sille mahdollista pohtia jatkoa tuleville kesille, sanoo Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl.

Lauantaina 27.5. kello 10–18 vietettävän Nummela-päivän järjestelyistä vastaavat Nummelan Kilta, Vihdin Nuorkauppakamari sekä vihtiläiset yrittäjät ja kivijalkakaupat yhteistyössä Vihdin kunnan kanssa.

Nummela-päivän tapahtuma-alueina toimivat kello 10-14 Nummelan K-Citymarketin sekä Linjaportin ympäristö ja iltapäivällä klo 14 alkaen Veikko Hellen tori ja sen lähiympäristö.

Kesäkatualue on avoinna yleisölle 27.5.-11.6. Sen yleisistä järjestelyistä ja ohjelmistosta vastaa Vihdin kunta eri yhteistyötahojen kanssa. Vihdin Nuorkauppakamari vastaa Nummela-päivän ja kesäkatualueen myyntipaikkojen myynnistä.

Lisätietoja kesäkatuviikkojen ohjelmatarjonnasta ja aikatauluista julkaistaan kevään aikana.