Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Vihdin Hinauspalvelun yrittäjä Ville Vaittinen: "Yrittäjäksi lähteminen oli luontevaa"

Yrittäjä tutuksi -juttusarjassa tutustutaan Vihdin ja Karkkilan alueen yrittäjiin.

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Marraskuusta 2020.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Olen aloittanut työskentelyn Autohuolto Reijo Rosenqvistillä 2002. Vihdin Hinauspalvelu R. Rosenqvist Oy perustamisvuonna 2005 olen siirtynyt sen työntekijäksi. Reijo Rosenqvistin ikääntyessä alettiin puhumaan yrityskaupoista. Olin ollut mukana yrityksen kaikissa tehtävissä ja näin tiennyt mihin olin ryhtymässä sekä halusin kehittää Vihdin Hinauspalvelun toimintaa asiakaslähtöisemmäksi. Yrityksen ostaminen ja yrittäjäksi lähteminen oli luontevaa. Omistajan vaihdos ja yrityskaupat tapahtuivat lopulta nopeasti vuonna 2020.

Millaiset ovat työaikasi?

–Vihdin Hinauspalvelu päivystää joka päivä 24h. Säännöllisiä työaikoja ei minulla ole päivystyksen vuoksi. Kuitenkin kuorma-autolla liikkuessa otetaan huomioon ajoaikaa määrittelevä laki. Tämän noudattamista mahdollistavat yrittäjävaimoni Kirsi ja osakas Sami, jotka molemmat ajavat osan tehtävistä.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Työpäivä alkaa yleensä puhelulla, jolloin asiakas soittaa jonkinlaisesta ongelmasta ajoneuvon kanssa.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Työpäivät ovat vaihtelevia. Ne voivat olla menoa vuorokauden ympäri tai päiviä, jolloin itse hinausajoja on vähemmän. Itse työtehtäviä voivat olla ajoneuvon hinaus/ylösveto, apuvirran antaminen, renkaiden vaihto/paikkaus, pienet ajoneuvokorjaukset, ajoneuvojen korjaamosiirrot, hinaustehtävien organisointi ja hallinnolliset tehtävät.

Ehditkö pitää taukoja?

– Ehdin pitämään eri mittaisia taukoja päivän aikana, myös laki määrittelee alalleni pakolliset tauot.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Työtehtävän jälkeen huolehdin, että työajoneuvo jää käyttövalmiiksi seuraavaa tehtävää varten, jolloin pääsee lähtemään heti. Viimeisin asia minkä teen ennen nukkumaan menoa, on päivystyspuhelimen lataukseen laittaminen.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Perhe ja ystävät ovat ykkösasemassa. Vapaa-ajallani olen mukana Vihdin VPK:n toiminnassa, mökkeilen, laitan harrasteautoa, remontoin ja teen erilaisia kunnossapitotöitä kotona sekä mökillä.

Mikä on työssäsi parasta?

– Asiakkaat ja työn vaihtelevuus sekä monipuolisuus.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Työturvallisuus, sillä tieliikenteessä on lisääntynyt välinpitämättömyys: keltaisista valoista ja osittain kaistalla olevasta hinausautosta huolimatta ohi ajavat ajoneuvot eivät hidasta vauhtia.

Vastausvuorossa Vihdin Hinauspalvelu R. Rosenqvist Oy:n yrittäjä Ville Vaittinen.