Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murto Syökerin Tupaan Vihtijärvellä laukaisi savukarkottimen – Poliisi sai paenneet tekijät kiinni, toisen aamuyöllä maastosta

"Öinen operaatio oli tavallinen, mutta saattoi näyttää isolta", sanoo poliisi.

Murtovarkaat laukaisivat hälytyslaitteiden savukarkottimen Syökerin Tuvassa Vihtijärvellä keskiviikkona kello 23:n jälkeen. Savua oli paljon, ja myös useita Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköitä tuli paikalle. Paloa ei kuitenkaan ollut.

Syökerin Tupa on kahvila, lounasravintola ja kioski keskellä Vihtijärven kylää Vihdin pohjoisosassa, Karkkilantiellä.

Sisään oli päästy ikkuna rikkomalla. Hälytyslaitteiden lauettua paikalle tulivat omistaja, vartija ja poliisi, kertoo rikoskomisario Robin Huldén Länsi-Uudenmaan poliisista.

Maastoon paennut oli varmaankin hakenut lämpöä ja laukaissut jälleen murtohälyttimen.

Tekijät, kaksi miestä, lähtivät pakoon, mutta heidät otettiin myöhemmin kiinni.

– Takaa-ajoa ei ollut, mutta tekijöiden auto pysäytettiin Kiljavantiellä ja otettiin kuljettaja kiinni. Apukuskin paikalla istunut juoksi pakoon maastoon.

– Häntä etsittiin muutama tunti ja saatiin kiinni kello 4:n aikaan omakotialueella Rauhalantiellä, jossa hän oli varmaankin hakenut lämpöä ja laukaissut jälleen murtohälyttimen.

Torstain vastaisena yönä pakkasta oli noin 15 astetta.

Molemmat kiinni saadut ovat Suomen kansalaisia.

– He ovat nyt Lohjan poliisiasemalla ja heitä epäillään varkaudesta. Alustavien tietojen mukaan Syökerin Tuvasta ei ehditty viedä mitään.

Huldénin mukaan öisessä operaatiossa ei ollut mitään epätavallista, mutta se herätti huomiota, koska Vihtijärven sijainnin takia öiseen etsintään maastossa osallistui poliiseja kolmen poliisilaitoksen alueilta: Länsi-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan.