Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukintien liittymän parantaminen Ojakkalassa etenee: Tiesuunnitelma valmis keväällä 2023 – Huhtikuussa kaikille avoin esittelytilaisuus

Vihti laatii tiesuunnitelmaa valtatien 25 parantamiseksi Ukintien liittymän kohdalla Ojakkalassa. Tiesuunnitelman tarkoituksena on parantaa Valtatien 25 sekä Ukintien liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta toteuttamalla tiemerkinnöin kanavoitu tasoliittymä valtatielle 25 Ukintien liittymään.

Uudenmaan ely-keskus ja Vihdin kunta laativat tiesuunnitelmaan yhteistyössä. Kustannusvastuu on kunnalla. Tiesuunnitelman tarkastamisesta ja hyväksymisestä vastaa Väylävirasto. Kustannusarviota ei ole vielä laadittu tiesuunnitelmaratkaisusta.

Hankkeen ja prosessin esittelemiseksi järjestetään huhtikuun aikana Teams-tapaaminen, jossa käydään läpi suunnitteluratkaisu sekä hallinnolliset käsittelyt. Esittelytilaisuus uusitaan, sillä linkki 28.3. Teams-tapaamiseen oli särkynyt. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Mervi Varis Uudenmaan ely-keskuksesta arvioi tiesuunnitelman valmistuvan kevään 2023 aikana. Suunnitelman hallinnollinen prosessi käynnistyy keväällä 2023, jolloin Uudenmaan ely-keskus asettaa suunnitelman yleisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Samalla suunnitelmasta pyydetään lausunnot Vihdin kunnalta ja eri viranomais- ja sidosryhmiltä.

Varis arvelee Liikenne- ja viestintäviraston antavan hyväksymispäätöksen syksyllä 2023.

– Kun tiesuunnitelma saa lainvoiman käynnistyy rakennussuunnitelman laatiminen ja sen jälkeen urakkakilpailutus ja edelleen rakentaminen, kertoo tekninen johtaja Matti Kokkinen Vihdin kunnasta.

Tarkkaa aikataulua sille, milloin rakentaminen saadaan käyntiin, ei vielä voida antaa.

– Tiesuunnitelmasta on mahdollista valittaa ja mahdollinen valitus hidastaa aina epämääräisen ajan asian etenemistä toteutukseen. Niinpä aikataulua ei voi ennen tiesuunnitelman vahvistumista luotettavasti arvioida, Kokkinen jatkaa.

Kokkinen toteaa Ukintien liittymän liittymägeometrian olevan huono:

–Teollisuusalueelle suuntautuu ja sieltä lähtee raskasta liikennettä. Liittymää on syytä korjata liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Samalla parannetaan myös Hiekkahentusen puoleista liittymähaaraa.

Tiesuunnitelman laatiminen on tien eri osien yksityiskohtaista suunnittelua ja mitoittamista. Tiesuunnitelmassa määritetään tien tarkka sijainti ja muut yksityiskohdat, kuten liittymiset tiehen, mahdolliset uudet kulkuyhteydet sekä melusuojaukset.

Erityisesti tien lähialueen asukkaille yksityiskohdat ovat merkittäviä, sillä ne vaikuttavat heidän asumiseensa ja jokapäiväiseen toimintaansa.

Tiesuunnitelma laaditaan, käsitellään ja hyväksytään maantielakia noudattaen. Hyväksytty tiesuunnitelma antaa tienpitäjälle oikeuden tiealueen haltuunottoon ja tien tekemiseen.

Hiekan teollisuusalueelle johtavan Ukintien liikenneturvallisuutta on jo osittain parannettu ja työt Ukintien osalta ovat pitkällä. Valtatielle vanhaa kapeaa tietä teollisuusalueelta ajavat rekat joutuivat aikaisemmin odottamaan pääsyä vilkkaasti liikennöidylle tielle vastamäkeen. Tämä oli vaarallista etenkin talviliukkailla. Ukintien jyrkkää 90 asteen mutkaa on suoristettu isolla kaarteella liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja autot voivat nyt odottaa tasamaalla pääsyä valtatie 25:lle.

Tasoliittymä parantaa edelleen risteyksen turvallisuutta, sillä liittymä mahdollistaa useamman rekan liikkumisen Ukintielle ja Ukintieltä valtatie 25:lle samaan aikaan.

Nyt teollisuusalueelle ajava rekka joutuu odottamaan, että Ukintieltä tuleva rekka pääsee ensin valtatie 25:lle ennen kuin Ukintielle menevä rekka mahtuu kääntymään teollisuusalueelle. Tämän vuoksi liikenne voi seistä valtatiellä jopa Ojakkalan risteykseen saakka.

Valtatie 25:n osalta päätöksenteko risteysalueen turvallisuuden parantamiseksi hidastui, kun vastuu liikenneturvallisuushankkeesta siirtyi ely-keskukselta Väylävirastolle, jossa on suunnittelun osalta tiukemmat kriteerit.

Hiekan teollisuusalueen suurin liikenteen aiheuttaja yritys on alueella viisi vuotta toiminut Vihdin Kuumasinkitys, jolla on ollut viidessä vuodessa noin 100 000 ajosuoritetta. Yritys on alueen suurin liikenteen aiheuttaja. Alueella liikkuvat myös alueen muiden yritysten ja työntekijöiden autot. Alueella on kaikkiaan parikymmentä yritystä.