Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sateenkaarimessu Vihdin kirkossa toukokuussa – Aloite samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä kirkon tiloissa

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ja heitä tukevien messu toteutuu Vihdin seurakunnassa vihdoin toukokuussa. Sateenkaarimessu pidetään Vihdin kirkossa 7.5. kello 18.

– Messussa on lupa olla ja hengittää sellaisena kuin on. Ei tarvitse ajatella, että pitäisi muuntua toisenlaiseksi ennen kuin kelpaa ja on hyväksytty. Toivonkin, että sateenkaarimessussa Jumalan luomistyön kauneus ja kirjo näyttäytyy meille kaikille väriloistossaan ja ilossaan, kun laulamme, rukoilemme ja otamme Kristuksen vastaan sanassa, ehtoollisessa ja toisissamme. Messun toimitamme kaikki yhdessä, mutta erityisesti siellä kuuluu vähemmistössä olevien ääni, kirkkoherra Pekka Valkeapää toteaa.

Vihtiläisestä nuorisotyöstä tuttu Eila Musikka juontaa sateenkaarimessun.

Rakkaus kuuluu kaikille.

Kirkkoherra Pekka Valkeapää

– Sateenkaarimessu on merkittävä rohkaisun ja tuen osoitus. Kirkon ovia täytyy avata sen sijaan, että ovet suljetaan ja sanotaan, että olet liian vääränlainen. Haluan toimia itse esimerkkinä ja rohkaista ihmisiä, jotka kipuilevat oman identiteettinsä kanssa. Jokainen haluaa tulla hyväksytyksi ja kohdatuksi ilman pelkoa torjutuksi tulemisesta.

Valkeapää sanoo, että kirkko on kaikkien kirkko tai ainakin sen pitäisi olla.

– Minuun sattuu kovasti se, että kirkot ovat olleet historian saatossa erilaisten vähemmistöjen torjunnassa mukana. Torjunnan, hylkäämisen ja suoranaisen vainon alla on elänyt ja elää suuri määrä ihmisiä eri puolilla maailmaa. Kirkon tehtävänä on puolustaa kaikkia vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä mukaan lukien sukupuoli ja -seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset. Heillä on yhtäläinen olemassaolon, tasavertaisen kohtelun ja rikkaan elämän oikeus kuin enemmistöön kuuluvilla ihmisillä.

Valkeapää korostaa, että ihmisellä on oltava oikeus toteuttaa myös seksuaalisuuttaan ja ilmaista sukupuoltaan ilman häpeää ja torjutuksi tulemista.

– Rakkaus kuuluu kaikille. Ei ole keneltäkään pois, jos juridisesti samaa sukupuolta olevat rakastavat toisiaan ja haluavat sitoutua avioliittoon ja solmia sen kirkon tiloissa. Vihdin kirkkovaltuustossa onkin tehty aloite kirkon tilojen antamisesta samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä varten.