Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden 2023 vesiensuojelija on Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys – "Palkinto on kiitos kaikille työhön osallistuneille"

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) on nimennyt Vuoden 2023 vesiensuojelijaksi Vihdissä toimivan Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys Lasy ry:n.

– Lasy on erittäin ylpeä saamastaan palkinnosta. Palkinto on suuri kiitos kaikille vesiensuojelutyöhön osallistuneille. Talkoolaisille, jäsenille, lahjoittajille, tapahtumajärjestäjille, osakaskunnille. Kaikille, jotka ovat nähneet yhteisen päämäärän ja toimineet sen eteen yhteen hiileen puhaltaen. Kohti puhtaampia vesiä, yhdessä, tulevaisuutta ajatellen, kiittelee Lasyn puheenjohtaja Juha Uusitalo LUVYn tiedotteessa.

Lasy ja sen edeltäjät alueella ovat esimerkillisesti edistäneet Vihdin Siuntionjoen latvajärvien kunnostamista jo 30 vuoden ajan. Yhdistys on edistänyt niin paikallisten ranta-asujien kuin yritysten osallistumista vesistöjen kunnostustoimintaan rahoituksen ja talkootyön muodossa.

Lasy on mahdollistanut Enäjärven tehokalastushankkeessa hoitokalastajayrittäjille työskentelyn Vihdin Enäjärvellä avustamalla niin käytännön järjestelyissä kuin myös innostamalla talkoolaisia osallistumaan itse hoitokalastustoimenpiteisiin avuksi.

Enäjärven tehokalastushankkeessa Lasyn toimesta kerättiin yli 350 talkootyötuntia.

LUVY on nimennyt Vuoden vesien- tai ympäristönsuojelijan vuodesta 1983 lähtien. Tunnustus myönnetään ansiokkaasta vesiensuojelutyöstä tai muusta ympäristön hyväksi tehdystä toiminnasta.

Kunniamaininnan “Vuoden vesistöteko 2023” sai Vattenpost vesiosuuskunta. Vattenpost vesiosuuskunta on edistänyt aktiivisesti vesi- ja viemäriverkon rakentamista Hangossa Krogarsin alueelle parantaen merkittävästi alueen jätevesihuoltoa ja vähentäen hajakuormitusta.

Vuoden 2023 vesiensuojelija ja Vuoden vesistöteko 2023 nimettiin yhdistyksen kevätkokouksessa 25.4.2023. Yhdistyksen vuoden 2022 tilinpäätös hyväksyttiin myös kokouksessa.