Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan Prisma työllistää 100 henkeä – "Yli 40 hakemusta tuli yövuoroon", kertoo uusi johtaja

Japanin kielelläkin pärjäävä Mika Lindroos on Nummelan Prisman uusi johtaja. Työmatka Salosta kestää 45 minuuttia.

Nummelan Prisman uusi johtaja on salolainen Mika Lindroos, 39. Vihdistä hän ei vielä paljon tiedä, mutta ilahtuu kuullessaan, että Vihdissä on jo pitkään toiminut suomalais-japanilainen yhdistys.

Japani on lähellä Lindroosin sydäntä: hän oli siellä opiskelijavaihdossa ja tutustui nykyiseen vaimoonsa. Perheessä on 10- ja 8-vuotiaat tyttäret.

– Asuimme kaksi vuotta Japanissa ennen kuin pääsin Suur-Seudun Osuuskauppaan töihin. Vaimo työskenteli Suomen suurlähetystössä ja itse olin kaupan alan traineena, harjoittelijana japaniksi. Puhun kieltä keskitasolla. Joka päivä kuulen japania, jota vaimo puhuu lasten kanssa.

Nummelan Prisma on merkittävä työllistäjä: henkilöstöä on noin 100. Prisma-johtajana Lindroos on heidän esihenkilönsä. Lindroosin lähin esihenkilö puolestaan on Panu Kärjes, Suur-Seudun Osuuskaupan kolmen Prisman johtaja.

– Henkilöstöjohtaminen on iso ja tärkeä osa työtäni. Se kiinnostaa ja motivoi. Olen tosi iloinen saamastani huikean hyvästä vastaanotosta täällä, sanoo Lindroos. Hän on vetänyt Nummelan Prismaa vasta muutaman viikon.

– Aika suuri osa henkilöstöstämme on osa-aikaisia, ja moni työntekijä kokee sen joustavaksi. Suurimmalla osalla on 30 viikkotuntia töitä.

Nummelan Prismaan on palkattu toistakymmentä kesätyöntekijää. Lisäksi on kuusi S-kesisläistä.

Nummelan Prisma alkoi maaliskuussa 2021 olla auki aina, joka päivä ympäri vuorokauden. Kokemukset ovat olleet hyvät.

– Meille tuli juuri yli 40 hakemusta yövuoroon, joka on kello 22–06. Silloin on vähemmän asiakkaita mutta paljon töitä, kuorman purkua ynnä muuta.

Lindroos kertoo, että Nummelan Prismaan on palkattu toistakymmentä kesätyöntekijää. Lisäksi on kuusi S-kesisläistä eli 15–17-vuotiasta useamman viikon työelämään tutustumassa.

Kaksi selvää trendiä Mika Lindroos näkee Nummelan Prismassa.

– Ruokatorilta haetaan yhä enemmän lämpimiä, valmiita ruoka-annoksia ja muuta nopeasti mukaan napattavaa. Ruokatori eli monipuolinen palvelutiski tuli omaan hallintaamme jokin aika sitten.

– Ruoan verkkokauppa kasvaa, ja sitä käyttävät kaikenikäiset asiakkaat. Parhaina päivinä meillä on yli sata tilausta, joten melkoista vipinää on tuotteiden keräilyssä. Suurin osa hakee verkosta tilaamansa ruokakassit täältä itse.

Vegaanituotteita voi pitää jo kaupan alan "peruskaurana".

– Sushikaan ei ole enää uusi asia, mutta sushipisteemme on edelleen suosittu ja saa kiitosta. Tavoitteenani on vastata alueen asiakkaiden toiveisiin mahdollisimman hyvin ja pitää palvelutaso korkeana.

Mika Lindroos on työskennellyt kaupan alalla vuodesta 2005. Hän kansainvälisen kaupan tradenomi ja opiskelee parhaillaan työn ohessa maisteritasoista YAMK-tutkintoa projektijohtamisesta Turun ammattikorkeakoulussa.

Turun Osuuskaupassa Lindroos oli seitsemän vuotta Sale-päällikkönä eri myymälöissä. Osuuskauppa vaihtui, ja S-marketpäällikkönä meni kolmisen vuotta.

Nummelan Prisma-johtajaksi Lindroos tuli Salon kauppakeskus Plazan S-marketin päällikön paikalta. Koti on Salossa, eikä kolmen vartin työmatka haittaa:

– Olen tähän saakka asunut lähellä työpaikkaa. Kaupan ala on hektinen, ja ajo töistä kotiin tuntuu nyt hyvältä nollaustauolta.

Korjattu 17.5.2023 klo 13.14 vuosiluku: Prisman 24/7 -aukiolo alkoi maaliskuussa 2021.