Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo kolme kuntaa Uudellamaalla ilman ainuttakaan pankkia – Joukossa myös yksi kaupunki

Uudellamaalla Osuuspankilla on eniten konttoreita. Tuusula puolestaan on Suomen suurin kunta, jossa toimii vain yksi pankkikonttori.

Uudellamaalla eniten pankkikonttoreita on Helsingissä, missä niitä toimii 33. Sitä vastoin Kauniaisissa, Siuntiossa ja Pornaisissa ei ole yhtäkään pankkikonttoria. Kauniainen on yksi harvoista kaupungeista, joissa ei toimi ainuttakaan pankkikonttoria.

Miltei joka kuudes koko maan kunnista joutuu tulemaan toimeen ilman pankkikonttoreita.

Tämä käy ilmi Vertaaensin.fi-palvelun selvityksestä, josta sivusto kertoo tiedotteessaan.

Uudellamaalla toimivista pankeista Osuuspankilla on vahvin asema konttoreiden määrällä mitattuna: maakunnassa toimivista pankkikonttoreista runsas neljännes kuuluu Osuuspankille.

Oma Säästöpankki oli koko Suomessa kasvattanut konttorimääräänsä eniten viime vuoteen verrattuna: niiden määrä on lisääntynyt kymmenellä. Säästöpankki oli puolestaan sulkenut eniten konttoreita: niitä oli yhteensä kolmetoista.

Pankkikonttoreiden verkosto on Suomessa edelleen vahva, sillä kaikista 309 kunnasta yli 84 prosentilla on vähintään yksi oma pankkikonttori. Toisaalta konttorien välinen kilpailu on vähentynyt, sillä reilut 44 prosenttia kunnista on sellaisia, joissa on tarjolla vain yhden toimijan pankkikonttori.

Keski-Pohjanmaa on maakunnista parhaassa asemassa, sillä sen jokaisessa kunnassa on vähintään yksi pankkikonttori. Heikoimmassa asemassa ovat Ahvenanmaa ja Manner-Suomesta Etelä-Savo.

Kökar on 221 asukkaallaan Suomen pienin kunta, jossa on vähintään yksi pankkikonttori. Skaalan toisessa päässä on Tuusula, jossa on vähiten pankkikonttoreita asukaslukuun suhteutettuna: yksi pankkikonttori 40 427 asukasta kohden.