Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Vinyylilevyjen buumi on totta" – LevyPop-up Nummelassa toisen kerran

Musadiggareiden ja levyfriikkien kiertävä puuhamaa parkkeeraa toista kertaa Nummelan K-Citymarketin aulan liiketilaan torstaista sunnuntaihin 25.-28.5.23. Vinyylilevyt ja CD-levyt ovat pääosassa tässä LevyPop-up -tapahtumassa.

– Vinyylilevyjen buumi on totta ja koskettaa monia kahdella tavalla. Toiset hankkivat esimerkiksi nuorina tai keski-iässä kadottamiaan musiikin aarteita vinyyleinä tai miksei CD:n muodossakin. Kokoelman entinen helmi pitää saada takaisin, ei ehkä hinnalla millä hyvänsä, mutta vaikkapa hyväkuntoisena käytettynä tai sitten tuoreena uusintajulkaisuna, kertoo tapahtuman järjestävä Marko Tuominen.

Tuominen kertoo, että vinyylilevyjä painetaan edelleen hurjaa tahtia. Painomäärät eivät pysy kysynnän tahdissa, joten saatavuusongelmiakin on.

– Suomessa on juuri aloittamassa oma vinyyliprässäämö, joten laarien pullistelua odotellaan lähikuukausina.

Vinyylilevyn ohella CD on pitänyt pintansa suosituimpana formaattina ja se näkyy pop up -tapahtumassakin.

– Toisaalta monet ovat valmiita luopumaan levyn kääntelystä kesken kuuntelun, joten kiertolevyjen liikuttelun asiantuntija voi tarjota uuden kodin ylimääräisille levyille. Ostopiste on auki koko ajan.