Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdille Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti – Vihdissä nuorisovaltuuston tila on vakaa

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. on myöntänyt Vihtiin Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin. Sertifikaatti on voimassa 17.5.2023-1.6.2025. Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n myöntämä tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa hyvän perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti. Kunnan nuorisovaltuusto kokee, että sillä on hyvät toimintaedellytykset ja resurssit vaikuttaa ja kuulla kunnan muita nuoria.

Vuoden 2023 Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin saivat: Akaan kaupunki, Jämijärven kunta, Virtain kaupunki - Virrat, Jokioisten kunta Kaarinan kaupunki - S:t Karins - City of Kaarina, Kemin kaupunki City of Kemi, Lopen kunta, Mikkelin kaupunki, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Riihimäen kaupunki ja Vihdin kunta.

– On jälleen hienoa nähdä monissa kunnissa kehitystä nuorten osallisuuden parissa! Kannustan kaikkia kuntia ja kuntapäättäjiä pohtimaan kuinka nuorten loistavat ideat kuntakehittämiseen saataisiin paremmin hyötykäyttöön, kommentoi liiton puheenjohtaja Nette Rimpioja Vihdin kunnan tiedotteessa.

Suomessa on nyt 40 kuntaa, joille sertifikaatti on myönnetty. Näissä kunnissa mm. kunnan nuva on kunnanhallituksen asettama, nuvalla on lautakuntaedustaja lautakunnissa, nuva on edustettuna kunnanvaltuustossa ja sillä on suora aloiteoikeus kunnanvaltuustoon.

Vihdin nuorisovaltuustossa on 23 jäsentä. Vuoden 2023 hallituksessa puheenjohtajana toimii Pihla Salmi, varapuheenjohtajana Andreas Dimitriou, toisena varapuheenjohtajana Angelina Morozyuk, sihteerinä Aurora Nieminen ja varasihteerinä Karo Marno.

Vihdin nuorisovaltuusto on kuntalain 26 §:n mukainen vaikuttamistoimielin, joka koostuu 13–20-vuotiaista vihtiläisistä nuorista. Nuvan tehtävänä on toimia nuorten äänitorvena Vihdin kunnan organisaatioissa ottamalla kantaa nuoria koskeviin asioihin. Nuva ajaa nuorten asioita, nostaa esille nuorten toiveita ja kertoo nuorten mielipiteen ajankohtaisiin asioihin.

Nuvalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kunnanvaltuustossa ja neljässä lautakunnassa. Nuva vaikuttaa antamalla lausuntoja, tekemällä aloitteita ja kannanottoja sekä järjestämällä tapahtumia.

Nuorisovaltuutetut kokoontuvat kerran kuussa yleiskokoukseen, jossa suurimmat päätökset tehdään. Tämän lisäksi nuvan sisällä toimii toimikuntia, jotka kokoontuvat tarpeen mukaan.