Näillä sanoin Räikkönen jätti jäähyväiset Ferrari-faneille – katso videokooste upeasta urasta

Sport Content

Kimi Räikkösen ura Ferrarin F1-kuskina päättyi pettymykseen Abu Dhabissa sunnuntaina. Räikkönen joutui keskeyttämään jo kilpailun alussa.

– Totta kai olen pettynyt. Emme halunneet viimeisen yhteisen kilpailumme päättyvän tällä tavalla. Halusimme pärjätä hyvin ja uskon, että meillä olisi ollut hyvä auto siihen hommaan. Valitettavasti meille tuli sähkövika. Tuntui, että minulta puuttui autosta voimaa ja sitten kaikki hyytyi. Se on sääli, mutta tällaista kilvanajo on joskus, Räikkönen kommentoi Ferrarin verkkosivuilla.

Räikkönen sai epäonnestaan huolimatta pitää kolmannen sijansa kuskien MM-pisteissä. Hän keräsi 251 pistettä. Red Bullin Max Verstappen (249) ja Mercedeksen Valtteri Bottas (247) jäivät niukasti taakse.

– Tämä on ollut aika kohtuullinen kausi, mutta nuo neljä keskeytystä eivät kuuluneet suunnitelmiimme eivätkä tietenkään auttaneet. Halusimme ilman muuta enemmän, Räikkönen myönsi.

Räikkönen ajoi Ferrarilla 2007–09 ja uudestaan 2014–18. Hän voitti maailmanmestaruuden 2007.

– Haluan kiittä kaikkia Ferrari-faneja, jotka tukivat minua aina hienosti. Kävimme yhdessä läpi hyviä ja huonoja aikoja. Meillä tulee aina olemaan muistot kuskien maailmanmestaruudesta ja kahdesta merkkimestaruudesta, Räikkönen muisteli.

Räikkönen jatkaa F1-uraansa Sauberin ratissa.