Pinkit Stringit voitti harrastefutiksen Suomenmestaruuden

Voitonmalja. Voittajien on helppo hymyillä. Jyrki Kivelä

toimitus

Nummelan Palloseuran naisten harrastejoukkue Pinkit Stringit voitti viime viikonloppuna Suomen Palloliiton virallisen harrastefutiksen SM-turnauksen eli Simo Syrjävaara Cupin. Joukkue voitti tiukassa finaaliottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen kokkolalaisen MUSTA TUNTUU –joukkueen.

Pinkit Stringit pelasi naisten Fair Play –sarjaa, jossa ei saa pelata 4. div:ssa ja sitä ylempänä naisten sarjoissa tai B-tyttöjen SM-sarjassa ja 1. div:ssa pelaavat.

-– Voitto maistuu mielettömän hienolta. Vuosi sitten kun aloitin tämän joukkueen peräsimessä, kukaan ei olisi ikinä uskonut mitä tulemme saavuttamaan. Näihin SM-kisoihin päätimme lähteä varovaisin odotuksin katsomaan kuinka kova taso on kun paikalla on Suomen kovimmat jengit, kertoi joukkueen tyytyväinen valmentaja Tony Hällfors

Hällforsin mukaan ratkaisevin tekijä voittoon oli kyky selviytyä tiukoista tilanteista voittajana ulos. Viimeisessä alkulohkon pelissä joukkue oli tappiolla vielä 10 minuuttia ennen pelin päättymistä 2-0 kunnes alkoi turnauksessa Suomen parhaaksi harrastepelaajaksi valitun Riina Kostiaisen show. Hän teki hattutempun alle 5 minuuttiin ja näin 3-2 voitolla joukkue varmisti lohkovoiton ja paikan semifinaalissa.

– Vaikka tämä onkin harrastesarja, aina pelataan tosissaan ja täysiä. Kyllä siellä tänäänkin tuli juostua yli 14 km, laskeskeli 7 pelissä 9 maalia tehnyt Kostiainen.

Vaatimattomana pelaajana tunnettu Kostiainen kehuu koko joukkuetta eikä katso olevansa yksin joukkueen kantava voima.

– Olen joukkueen nuorin, mutta on hienoa saada pelata tällaisessa joukkueessa, jossa niin pelaajat kuin valmentajatkin ovat sitoutuneita yhteisiin tavoitteisiin, muistuttaa Kostiainen.

– Joukkueessa on huikeita persoonia ja eri elämäntilanteissa olevia naisia, mutta kun Pinksupaidat vedetään päälle niin kaikki on yhtä perhettä. En vaihtaisi yhtään päivää pois tästä matkasta. Iso kiitos kuuluu myös seuralle ja yhteistyökumppaneille, jotka ovat tukeneet meitä ja antaneet meille työrauhan. Tämä mestaruus on meidän kaikkien mestaruus, kiittelee Hällfors.

Kostiainen niin kuin koko joukkue odottaa innolla seuraavaa kautta, sillä sitä ennen on voitettava Uudenmaan piirin naisten korkein harrastesarja ja sitten päätettävä nouseeko joukkue pelaamaan ison kentän 5. divisioonaa.

– Olemme pohtineet isolle kentälle siirtymistä ja divariin menemistä, mutta päätämme sen kun näemme mikä pelaajatilanne on loppuvuodesta. Peli muuttuu paljon, kun siirrytään 7v7 pelistä 11v11 peliin ja isolle kentälle. Taidollisesti pärjäisimme jo nyt divarissa, mutta se vaatii kuntopohjaa ja sitoutumista ihan eri tavalla, arvelee Hällfors.

Pinkit Stringit

Suomen mestaruuden voittaneessa Pinkit Stringit joukkueessa pelasivat:

Grönholm Taija, Kostiainen Riina, Edis Lotta, Valkonen Taina, Sundberg Tuija, Törn Katriina, Saarivainio Anri, Tyrväinen Hanna, Dunder Suvi ja Ruuskanen Sari.

Valmentajina joukkueessa toimivat: Hällfors Tony, Värri Timo, Kymäläinen Jarno

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 3. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 4. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 5. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 6. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 7. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 8. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 9. "Ikä ei ole este unelmien toteutukselle" – suomenhevosen selässä Hangosta kohti pohjoista
 10. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 11. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 12. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 13. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 14. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 15. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.