Hymy tuli Granlundin kasvoille – "Vastus kovenee, mutta mikäs tässä"

Mikael Granlund. Suomen Jääkiekkoliitto

Sport Content

Mikael Granlund sai tiistaina viimein maalihanansa auki jääkiekon MM-kisoissa, kun Leijonat murskasi Norjan 7–0. Granlund nakutti ottelussa tehot 1+2. Granlundin pelistä aisti jo jonkunlaista tuskaa tai turhautumista ennen maalia.

Minnesotan tähtipelaaja pyöritteli päätään erään tilanteen jälkeen, kun hänen ketjunsa oli jälleen rakentanut hyvän paikan, mutta kiekko ei mennyt maaliin. Lopulta toisessa erässä Granlund sai onnistumisen. Hyökkääjä ei itse ainakaan myönnä miettineensä omaa tehottomuuttaan.

– Ei se ole mielessä käynyt. Ne tehot tulevat sitten ajan myötä. Pitää tehdä vain kovaa töitä ja tänään paransimme ketjuna paljon pelaamista. Pelasimme hyvän pelin. Ei tuommoisia mieti. Peli näyttää kaiken, Granlund sanoi Norja-voiton jälkeen.

Mitä mietit siinä vaiheessa, kun kisojen ensimmäinen maali syntyi?

– Ainahan maaleja on kiva tehdä. Olemme saaneet hyvin tulosta aikaan ja toivottavasti sitä pystytään nyt jatkamaan. Pelit kovenee. Nyt lähdetään keskiviikkoa kohti, Granlund totesi.

Granlundin, Mikko Rantasen ja Kasperi Kapasen yhdistelmä toimi tiistaina erinomaisesti. Oliko tämä tämän turnauksen paras peli teidän ketjulta?

– Oli varmasti. Saimme näkymään niitä asioita, mitä kävimme yhdessä läpi. Parannettavaa on tietysti vielä. Vastus kovenee, mutta mikäs tässä. Tämä on ollut aika siistiä tähän asti. Pelataan hyvin ja jätkillä on hauskaa. Toivottavasti saamme pidettyä tämän saman meiningin yllä, Granlund mietti.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Herning.