Marjamäki ylpeänä – "Todella tyylikäs ja ammattimainen esitys joukkueelta"

Sport Content

Leijonat tekee kovaa jälkeä tällä hetkellä jääkiekon MM-kisoissa. Tiistaina oli Norjan vuoro jäädä Leijonien jyrän alle. Suomi oli parempi maalein 7–0. Suomi on pelannut MM–turnauksessa nyt kolme ottelua maalierolla 23–2. Viime kevään alakulosta ei ole tietoakaan.

– Joukkueesta aisti ennen peliä, että nyt on taas pelin aika. Me osaamme elää erilaista rytmiä ja se on tärkeää tässä turnauksessa. Kun ollaan vapaalla, niin voidaan hymyillä, mutta sitten kun on pelin aika, niin ladataan taas. Todella tyylikäs ja ammattimainen esitys joukkueelta. Tarvitsee olla tosi ylpeä joukkueesta, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi ottelun jälkeen.

Suomen kaksi ensimmäistä maalia oli Marjamäen mielestä paras näyte joukkueen osaamisesta.

– Siinä näkyivät ne meidän teemat. Hieno suorahyökkäysmaali ja toisessa maalissa kova häirintä vastustajan pakkeihin, Marjamäki kertoi.

Mikael Granlund teki tiistaina tehot 1+2. Granlundin tehottomuudesta on ehditty jo puhua, mutta nyt tuli tulosta.

– Olen iloinen kapteenin puolesta. Hän tekee kovasti töitä joukkueen eteen ja nyt sai sitten tulostakin tehojen muodossa, Marjamäki kehui.

Leijonilla menee nyt lujaa. Pitääkö painaa yhtään jarrua?

– En usko. Silloin kun on voitetaan, silloin voidaan olla iloisia. En näe sitä niin, että tässä oltaisiin menossa johonkin ansaan. Tiedetään kyllä, miten kova vastus keskiviikkona on. Tanskalla on monta hyvää NHL-pelaajaa ja he tulevat vapaalta latautuneena. Pidetään tämä rohkeus, itseluottamus ja ennakkoluulottomuus. En näe mitään syytä, miksei me oltaisi valmiita huomenna varttia yli kahdeksan, Marjamäki lupasi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Herning.