Mikä on Leijonien salaisuus, Mikko Rantanen? – "Joka vuosi on ihan eri pelaajat ja turnaus"

Sport Content

Leijonat pelaa jääkiekon MM-kisoissa todella tehokasta kiekkoa. Suomi on voittanut turnauksen kaikki kolme otteluaan musertavalla maalierolla 23–2. Tiistaina kaatui Norja 7–0. Suomi johtaa B–lohkoa ja Leijonien otteet ovat kuin toisesta maailmasta verrattuna viime kevääseen. Silloin vähän kaikki oli pielessä ja ilmapiiri hyvin negatiivinen. Mikä on muuttunut?

– Olemme olleet paljon tehokkaampia kuin viime keväänä. Viime vuonnakin loimme kyllä hyvin paikkoja, mutta ei saatu oikein laitettua kiekkoja verkkoon. Nyt olemme saaneet melkein joka kerta ensimmäiseen viiteen minuuttiin maalin. Se antaa aika hyvin itseluottamusta, Leijonien NHL-mies Mikko Rantanen vertaili.

Rantasella on alla huippuvuosi NHL:ssa parhaana suomalaisena pistemiehenä. Myös MM-turnaus on sujunut, vaikkei Rantanen pörssikärjessä olekaan.

Viime vuonna Suomi oli heikko. Ranska painoi Leijonia kuonoon heti turnauksen toisessa ottelussa ja pistemenetyksiä tuli myös muille pienemmille maille. Tiistain vastustaja Norja kaatui nyt 7–0, mutta viime vuonna Norjakin otti Suomelta pisteen.

– Nyt ei olla kyllä annettu mitään mahdollisuuksia. Se on ollut hienoa nähdä. Hyökkäyspäässä olemme pelanneet tosi hyvin, mutta niin olemme tehneet myös puolustuspäässä. Ei olla paljoa paikkoja annettu vastustajalle. Se kertoo aika paljon, että Norjalla taisi olla se kymmenen kutia. Myös maalivahdit ovat pelanneet hyvin, Rantanen vertaili.

Sen suurempiin vertauksiin Coloradon hyökkääjä ei lähde viime ja tämän vuoden osalta.

– Joka vuosi on aina ihan eri pelaajat ja turnaus. Nyt olemme saaneet heti itseluottamuksen korkealle ja se näkyy heti tuossa pelissä. Joka ketjulla kulkee ja pelataan hyvin yhteen. Se on hieno juttu ajatellen noita tiukempia pelejä, Rantanen sanoi.

Julius Honka analysoi Suomen saaneen turnauksessa flow-tunteen päälle.

– Kaikki toimii ja kopissa on hyvä fiilis, Honka sanoi MTV Sportille.

Yksi asia Mikkoa Rantasta jäi harmittamaan Norja-pelissä. Hyökkääjä sai ottelun jo ratkettua rumasti käsilleen norjalaispelaajan mailasta.

– Nuo ovat niitä tilanteita, jotka vähän ärsyttävät. Peli on 6–0 ja silti tulee vielä käsille. Tuomari seisoi vielä ihan vieressä. Ei siinä onneksi mitään murtunut, Rantanen kertoi.

Suomi jatkaa MM-turnausta heti keskiviikkona kohtaamalla kisaisäntä Tanskan. Ottelu alkaa kello 21.15 Suomen aikaa.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Herning.