Leijonat teki kaikkien aikojen ennätyksen! – NHL-sensaatio kalpenee Aholle ja Teräväislle

Sebastian Aho. Suomen Jääkiekkoliitto

Sport Content

Suomi on voittanut jääkiekon MM-kisoissa Etelä–Korean 8–1, Latvian 8–1 ja Norjan 7–0. Kolmen ottelun maaliero on hurja 23–2.

Kyse on myös Suomen kaikkien aikojen kovimmasta alusta jääkiekon MM-kisoissa. Leijonat on voittanut kolme ensimmäistä otteluaan varsinaisella peliajalla ennenkin, mutta maaliero ei ole koskaan ollut näin kova.

Murskavoitotkin ovat olleet avausotteluissa harvinaisia. Moisia lukemia saakin hakea vuosituhannen alusta. Suomi voitti 2001 Japanin 8–0, 2002 Puolan 8–0 ja 2003 Slovenian 12–0.

Leijonat hallitsevat myös kisojen pistepörssiä.

Sebastian Aho keräsi vain yhden syöttöpisteen, kun Leijonat iloitteli jääkiekon MM–kisoissa 7–0 -voiton Norjasta tiistaina. Silti Aho jatkaa MM-kisojen pistepörssin kärjessä tehoillaan 4+7=11. Teuvo Teräväinen on pistepörsissä toisena. Hänen tehonsa kolmesta ottelusta ovat 4+6=10.

Ruotsin Rickard Rakell on kolmantena tehoillaan 3+4=7. Viime vuonna NHL:n parhaaksi pelaajaksi valittu ja todelliseksi sensaatioksi hehkutettu Kanadan Connor McDavid on neljäntenä tehojen ollessa tällä supertähdellä kolmesta ottelusta 1+6=7.

Tehokkain NHL:n ulkopuolinen pelaaja pistepörssissä on viidentenä oleva Venäjän Kirill Kaprizov. Viime helmikuussa olympiakullan kotimaalleen ratkaisseen Kaprizovin tehot ovat MM–kisoissa toistaiseksi 4+2=6.

Mikko Rantanen on seitsemäntenä saldollaan 1+5=6. Veli-Matti Savinaisen tehot 4+1=5 oikeuttavat yhdeksänteen tilaan.