Lauri Marjamäki Lasse Kukkosen suupaisusta: "Sokeakin kana löytää jyvänsä"

Sport Content

Leijonat voitti Saksan Pyeongchangin olympiajääkiekon avausottelussaan 5–2. Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen.

– Kun 12 kello on, kun ruvetaan pelaamaan, aina siinä omat haasteensa on, mutta ihan yllättävän hyvin meni. Viimeiset seitsemän minuuttia ekasta erästä oli meillä hyvää, Marjamäki sanoi. Marjamäki kehui joukkueensa erikoistilannepelaamista.

– Oikealle suunnalle lähti meidän ykkösylivoima. Tolvasella 1+3 ja Kontiola ja muuta. Se on äärimmäisen tärkeä asia heti alussa. Ja viisi tehtyä maalia. Täytyy olla siihen tyytyväinen. Ja meidän alivoima oli tosi uhrautuvaa, vaikka se eka kuti meni sisään. Sen jälkeen pelattiin paremmin.

Kritisoitavaakin Marjamäeltä löytyi.

– Paljon oli positiivisia asioita, mitä pelissä pitää kehittyä. Huomenna on mahdollisuus parantaa. Kyllä me vähän huolimattomia oltiin.

Lasse Kukkonen onnistui maalinteossa. Häneltä maaleja nähdään harvemmin.

– Kyllä se sokea kana jyvänsä löytää. Hieno suupaisu, Marjamäki murjaisi.

Perjantaina Leijonat kohtaa Norjan.

– Tulos on aina jonkinlainen. Kaikki tietää turnaussysteemin ja miten eiliset pelit päättyi. Täällä on kaikki auki ja yksittäisen voittaminen on tosi vaikeaa, kuten Slovakia ja Slovenia eilen osoittivat, Marjamäki kommentoi jatkosta.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang.