Nummelan uusi Kamppailuareena otettiin käyttöön - opettaja Tetsuji Sato veti Nummelan Judon avajaistreenit

Nummelan Judon treeneissä riitti vilskettä uudessa hallissa. Jukka Sala

Kari Sallinen

Nummelan uusi kamppailulajien areena otettiin kuluneella viikolla käyttöön. Nummelan Judo järjesti alkajaisiksi harrastajilleen maanantaina kunnon treenit, joissa vetäjänä oli japanilainen opettaja Tetsuji Sato.

–Opettaja Sato on mieluinen vieras Nummelassa ja saa aina nuoria ja kokeneempiakin harrastajia paikalle. Tämän tyyppiset yhteisharjoitukset kokoavat parhaimmillaan eri ikäpolvien harrastajat yhteen, totesi Nummelan Judon puheenjohtaja Jukka Sala tyytyväisenä.

Tetsuji Sato on opettanut Tampereella 70- ja 80-luvuilla. Hänen oppilaitaan ovat muun muassa Seppo Myllylä, jonka oman valmentajauran kultakausi osui Helsingin EM-kisoihin 28 vuotta sitten. Silloin Suomi voitti kolme mestaruutta (Jorma Korhonen, Jaana Ronkainen ja Juha Salonen) ja kaksi muuta mitalia.

Opettaja Sato korostaa edelleen samoja tärkeitä judon perusasioita, tekniikan puhtautta sekä ajoituksen tärkeyttä.

Judossa nähdään usein voimasuorituksia, joilla vastustaja pystytään myös voittamaan. Tavoitteiden ollessa korkealla, tekniikoiden monipuolisuus ja puhtaus korostuvat.

–Judokan tulee pystyä olemaan itse aktiivinen ja hyökkäämään, pitäen edun itsellään. Samalla hänen tekniikoidensa tulee olla niin monipuolisia, että hän on vaarallinen aina ja kaikkien kanssa.

–Nämä asiat eivät opettaja Saton mukaan ole muuttuneet judossa, vaikka tyylit ja sääntömuutokset ovatkin muokanneet lajia, kertoi Sala.

Japanilaista kamppailu- ja itsepuolustuslajia Nummelan Judo on opettanut Nummelassa vuodesta 1978 lähtien. Viimeisen 20 vuotta judokat ovat harjoitelleet vanhassa Delipapin hallissa Lankilassa.

–Nyt avattu Nummelan Kamppailukeskus paransi jälleen harjoittelumahdollisuuksia merkittävästi. Entistäkin suurempi 16x18 metrin joustotatami, jolle kaatuminen ja heittäminen on turvallista, sekä iso valoisa ja hyvin ilmastoitu halli antavat kaiken ikäisille harrastajille jälleen uutta intoa kehittää judotaitojaan.

–Kamppailukeskus luo myös mahdollisuuden yhteistyöhön muiden kamppailulajien harrastajien kanssa, kiittelee Jukka Sala.

Nummelan Judo järjestää Nummelan Kamppailukeskuksessa ja Karkkilassa Högforsin salilla judoa eri ikäisille harrastajille. Joustavana alustana tatami antaa hyvän mahdollisuuden sekä kaikkein pienimmille että jo varttuneemmille harrastajille tutustua turvallisesti lajiin ja omiin liikunnallisiin rajoihin.

Nummelan Judo on hallitseva Suomen mestari joukkuekilpailussa. Ikäkausimaajoukkueissa on yli kymmenen seuran urheilijaa.

Nummelan Kamppailuareena

Omistaa Vihdin Jäähalli Oy.

Nummelan Lankilassa, Juurakkotie 6.

1600 neliön liikuntatila sosiaalitiloineen.

16x18 m joustotatami ja 15x20 m taekwondomatto, jossa kolme ottelualuetta.

Vuokraajat: Nummelan Judo, Vihti-Nummela Mudo Taekwondo, Fight4Fun (lukkopaini, brasilian jujutsu).

Pienimuotoinen hallin vihkimistilaisuus maanantaina 30.10. klo 17.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut