Merimelojat 2 vei HiiPun turnauksen

Kanoottipoolossa yhdistyvät vesi, kuntoilu ja kontakti.

Merimelojien Ville Vainio rakentaa hyökkäystä. HiiPu:n joukkueen Pauliina Aarnio, Pami Pihlström ja Simo Ahonen puolustamassa. Syöttöä odottamassa Samuli Hakulinen. Sivulla Janne Mettälä. Nina Paloheimo

Nina Paloheimo

Hiidenveden Purjehtijoiden kanoottipoolojoukkue järjesti jo perinteikkään kanoottipooloturnauksen HiiPun majalla Nummelassa lauantaina. Turnaukseen osallistui neljä 2-divisioonatason joukkuetta. Turnaus sujui sujuvasti ja hyvässä hengessä. Merimelojien kakkosjoukkue vei turnauksen voiton kotijoukkueen HiiPun ottaessa hopeasijan.

Lauantai-aamusta alkanut turnaus alkoi aurinkoisissa ja tuulettomissa olosuhteissa. Jokainen joukkue otteli toisiaan vastaan. Merimelojien kakkosjoukkue selviytyi turnauksesta tappiotta. HiiPu hävisi finaalissa paremmalleen.

Kolmanneksi sijoittui Jyväskylän Melojat ja neljänneksi Merimelojien kolmosjoukkue, joka koostui aivan vasta-alkajista. Osa joukkueesta oli ehtinyt vasta muutamiin treeneihin, mutta lähtivät rohkeasti mukaan turnaukseen.

Merimelojien 2:n ja HiiPun finaali oli vauhdikas ja jännittäväkin loppuun saakka. HiiPu kuroi eron 2–3 asemaan ja kaikki näytti vielä mahdolliselta. Merimelojat kuitenkin näyttivät lopulta paremmuutensa ja veivät turnausvoiton Helsinkiin luvuin 3–6.

Kaivattu turnausvieras olisi ollut myös Lohjan kanoottipoolojoukkue Melan Vääntäjät, joka on hallitseva Suomenmestari. Sen ykkösjoukkue pelaa siis korkeimmalla tasolla, ykkösdivisioonassa.

Hiidenveden Purjehtijoiden Jouko Lindgren kertoo, että HiiPun kanoottipoolojoukkue on noin kymmenhenkinen. HiiPulaiset toivottavatkin lämpimästi mukaan uusia kokeilijoita. Seuralla on tutustumisaika joka tiistai klo 18 HiiPun majalla, jolloin on mahdollista kokeilla melontaa tai SUPpailua. Klo 19 alkavat pooloharjoitukset, joihin uudet tulokkaat ovat tervetulleita.

– Olisihan se hienoa saada vahvistusta. Lähdemme elokuun puolessa välissä Tampereelle SM-kisoihin, nyt tavoitteena on saada enemmänkin joukkue kasaan. Ehkä saisimme jatkossa isomman porukan mukaan turnauksiin, hymyilee Lindgren.

– Tämä on mahtavaa kuntoilua, jossa vesielementti ja luonto on läsnä. Yhdessä pelissä tulee soudettua keskimäärin kilometrin verran ja sykkeetkin saa käymään melko korkealla. Silti tämä sopii ihan kaiken ikäisille, kertoi kotijoukkueen Simo Ahonen

Kanoottipoolo

Vauhdikas joukkuelaji, jota pelataan määritetyllä kentällä vesillä.

Joukkueella on kentällä yhtä aikaa kaksi hyökkääjää, kaksi puolustajaa ja maalivahti.

Peli-aika on 2 x 10 minuuttia.

Kanoottipoolo on kontaktilaji, jossa vastustajaa voidaan estää ja pallollista pelaajaa jopa tönäistä saadakseen pallon haltuun.

Poolo on tapaturmariskiltään vähäinen, sillä pelaajalle opetetaan eskimokäännös kaatumisen varalta. Hänellä on myös suojana kypärä ja rintapanssari.

Kajakki on kolme metrinen ja nopeasti kääntyvä.

Palloa kuljetetaan joko heittämällä tai melan avulla.

Peli sopii kaikille sukupuolille ikään katsomatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.