Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajien sotaratsu ei suostu muistelemaan vuoden 1997 katastrofia – ”Katse on eteenpäin”

Suomen jalkapallomaajoukkueessa kymmenen vuoden ajan pelannut Jukka Raitala pelannee perjantaina uransa merkittävimmän A-maaottelunsa toistaiseksi. Suomi kohtaa EM-karsintaottelussa Helsingissä Liechtensteinin ja varmistaisi voitolla historiallisen EM-kisapaikkansa.

– Kyllä varmasti on elämäni merkittävin peli. Nostan maajoukkueen kuitenkin tärkeäksi jalkapallourallani. Ja kun saadaan kotona pelata noinkin upea peli, niin kyllä tätä on odotettu pitkään, totesi Raitala Sport Contentille.

Raitala on kokenut maajoukkueessa 2010-luvun synkät ajanjaksot. Niihin sisältyivät Mixu Paatelaisen romahtanut joulukuusi ja Hans Backen surkea voitoton kalenterivuosi 2016.

Raitalan mukaan maajoukkueessa on vaikeillakin hetkillä uskottu menestykseen.

– Se usko on ollut siellä koko ajan. On ollut heikompia vuosia, moniakin sellaisia, mutta kyllä me ollaan aina uskottu omaan tekemiseemme. Nyt on viimeistään ne viimeisetkin palat loksahtaneet kohdilleen ja saatu tärkeiden voittojen kautta itseluottamus ylös. Nyt ollaan ihan ansaitusti tässä tilanteessa.