Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläisille hopeaa ultimaten U17 SM-sarjassa

Viime viikonloppuna, 24.9, saatiin ultimaten ulkokausi päätökseen, kun sekä aikuisten että junioreiden SM -sarjojen mitalipelit pelattiin Keski-Espoon urheilupuistossa. Vihtiläisen ultimateseura ViRHeen joukkue pelasi U17 -sarjan finaaliottelussa helsinkiläistä Helsinki Ultimatea vastaan.

ViRHeen aikaisemmat pelit sarjassa olivat tiukkoja, joten odotettavissa oli että finaaliottelusta tulisi tasainen. Heti pelin alusta molemmat joukkueet tekivätkin pisteitä onnistuneesti ja joukkueet johtivat ottelua vuorotahtiin. Helsinki Ultimate teki kuitenkin pelin loppuhetkillä puolustusvuorosta katkomaalin ja tasoitti tilanteen. Varsinaisen peliajan päättyessä pisteet olivat tasan 6-6, joten ottelu siirtyi universe -pisteeseen. Viimeisestä pisteestä syntyikin todella tiukka ja pitkä taistelu. Lähes viiden minuutin kamppailun jälkeen Helsinki Ultimaten onnistui tehdä voittomaali.

– Peli oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen. Pisteitä tuli vuorotahtiin ja hyökkäysvuoro kääntyi useasti monessa pisteessä. Tiukasta häviöstä huolimatta meille jäi joukkueena hyvä fiilis. Ensi kaudella taas jatketaan. Lähdimme suhteellisen uudella joukkueella sarjaan ja monelle finaalissa pelaaminen oli ensimmäinen kerta SM-sarjassa, toteaa ViRHeen päävalmentajana toiminut Hellen Koskinen seuran tiedotteessa.

ViRHeellä oli U17-sarjassa verrattain kokematon joukkue, sillä aiemmin joukkueen pelaajista useampi oli kasvanut yli-ikäisiksi. Nyt seuralla alkaa siirtymäkausi, jonka jälkeen harjoitukset jatkuvat sisäkauden harjoituksilla Nummelassa ja Vihdin kirkonkylällä.

Ultimate on liitokiekolla pelattava joukkuelaji, jossa tavoitteena on tehdä ennalta määrätty määrä maaleja eli pisteitä nopeammin kuin vastajoukkue.