Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kunnalta uutena palveluna jumppaohjeita kotiliikuntaan – Lasten ohjattuun liikuntaan ei uusia rajoituksia, tarjolla vesiliikuntaa ja liikkareita

Vihdin kunnan liikuntapalvelut on aloittanut uutena palveluna videoitujen jumppaohjeiden tarjoamisen kotiliikuntaan. Liikuntapalveluiden maksuton Kotijumppakirjasto löytyy Vihdin kunnan verkkosivuilta.

Kotijumppakirjastossa on tällä hetkellä tarjolla noin 15 minuutin video-ohjeita alkulämmittelyihin, lihaskuntoharjoituksiin, tuolijumppaan ja venyttelyyn. Liikuntapäällikkö Sari Sarpaneva kertoo, että tarjonta on vielä vähäistä, mutta verkkosivustoa kannattaa seurata, sillä tarjonta lisääntyy piakkoin.

– Olemme juuri sopineet yhteistyöstä Pornaisten kunnan kanssa. Alamme heidän kanssaan videovaihtoon, sanoo Sarpaneva.

Kunnan liikuntapalveluiden toiminta on koronan tuomien rajoitusten vuoksi tauolla tämänhetkisen tiedon mukaan 24. tammikuuta asti. Mikäli rajoituksia ei jatketa, alkavat kevätkauden kausiohjaukset pyöriä rajoitusten päättymisen jälkeen normaalisti.

Lasten ja nuorten osalta toiminta sen sijaan saa jatkua. Etelä-Suomen aluehallintovirasto linjasi perjantaina 14. tammikuuta, että vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret saavat jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa.

Lapsille ja nuorille järjestetään Vihdin uimahallissa uimakouluja ja vesiliikuntaa. Tilaa on vielä esimerkiksi maanantaisin ja keskiviikkoisin päivällä 5–7-vuotiaille järjestettävissä Minivesikko-ryhmissä. Tammikuussa alkavat iltauimakoulut ovat jo täynnä, mutta seuraaviin, maaliskuun alussa alkaviin uimakouluihin ilmoittautuminen avautuu 21. helmikuuta.

Ryhmäliikunnassa lapsille ja nuorille pyörii jalkapallokerho ja liikkareita.

Lisäksi liikuntapalvelut järjestää ulkoliikuntana ohjattuja luontoretkiä, jotka alkavat tammikuussa.

Retkiä järjestetään kaksi kertaa kuussa. Arki-illan maksuttomilla Vihdin luonto tutuksi -retkillä pääsee tutustumaan oman kunnan luontoon ja viikonlopun maksullisilla Suomen luonto tutuksi -retkillä suunnataan tutustumaan lähialueiden luontokohteisiin. Retkille tulee ilmoittautua etukäteen.

Lisätiedot www.vihti.fi. Tiedustelut lasten vesiliikunnasta puh. 09 4258 3179 tai 050 5285 379. Ilmoittautuminen luontoretkille www.vihti.fi/ilmoittautumiset.