Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuumittua Marja Keski-Luopa Hiki päässä harjoittelimme – ja onnistuimme

Vihdissä on 415 järjestöä, joissa on yli 15 000 toimijaa. Urheilu- ja liikuntayhdistyksiä 112, kulttuuriyhdistyksiä 79 ja muun muassa vapaa-ajan yhdistyksiä 67. Nämä isot luvut ovat Vihdin ensimmäisestä järjestöstrategiasta vuosille 2021–25, jonka kunnanvaltuusto hyväksyi runsas vuosi sitten. Tarkoitus on, että järjestöstrategia toteuttaa koko kunnan strategiaa: kunta ja järjestöt yhdessä lisäävät kuntalaisten hyvinvointia.

Toivoa sopii, että järjestöstrategian toteutus on päässyt hyvään vauhtiin.

Vihti onkin järjestöjen ja harrastusten luvattu maa. Syksyllä alkanut liikunta- ja muu harrastuskausi alkaa olla lopuillaan. Ja onpa hienoa, että kuluneena kautena olemme voineet taas kokoontua yhteen harrastusryhmiin – välillä maskien kera, mutta kuitenkin.

Yhdessä harrastaminen ja tekeminen on vaan niin kivaa!

Itse olin viikonloppuna "tulessa" liikuntaseura Vihti-Gymin perinteisessä kevätnäytöksessä, Kevätkimarassa. Jo ennen koronataukoa me tanssillisen voimistelun harrasteryhmän aikuiset naiset rohkaistuimme esiintymään seuran näytöksissä yleisön edessä. Kyllä epäilytti ja hirvitti, mutta onneksi ohjaajamme kannusti ja laati haastavan, mutta meille sopivan koreografian kauniiseen musiikkiin. Esiintymisasutkin rustasimme Rustan verhoista. Hiki päässä harjoittelimme – katsojan silmään laji voi näyttää kevyeltä liikuskelulta, mutta kyllä se urheilulta tuntuu. Lisäksi aivotkin saavat jumppaa.

Esitys meni mukavasti, kaikille jäi hyvä mieli. Jumppakaveri totesi osuvasti: "Onpa ihanaa, että voi aloittaa uuden harrastuksen yli viisikymppisenä ja jatkaa sitä yli kuusikymppisenä!" Ja toinen lisäsi: "Jopa yli seitsenkymppisenä!" No, kyllä ryhmässämme on notkeita kolmikymppisiäkin. Ja yhdessä tekeminen on vaan niin kivaa.

Kesälläkin jumpataan, yleisurheillaan, pelataan jalkapalloa, pesäpalloa, padelia, frisbeegolfia... Vihdin uimahalliin ehtii vielä, se sulkeutuu 17.6. – uimahallin perinteinen kesätauko yltää yleensä elokuulle.

Toivottavasti sää ja luonnonvedet lämpiävät äkkiä. Viime kesän helteillä tarkeni hyvin vesijuosta Myllylammessa. Ja toivotaan, että maauimala vielä joskus toteutuu Nummelaan. Pitääkin tänä kesänä tehdä retki Haimoon maauimalaan, joka on Vihtijoessa.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimittaja.