Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pajuniityn puistoon tulee Senioripuisto: "Liikuntavälineet sopivat kaikille, paitsi ehkä tavoitteellista kehonrakennusta harrastaville, koska painoja ei voi lisätä"

Liikunta: Muistolanpuisto valmistuu viimeistään vuoden lopulla.

Vihdin kunta rakentaa parhaillaan Pajuniityn puistokokonaisuuden alueelle Senioripuistoa. Puisto sijoittuu Nummelan kuntoportaiden ja palloiluhallin väliselle alueelle, Naaranpajuntien varrelle. Puiston kaavanimi on Muistolanpuisto. Puisto valmistuu viimeistään tämän vuoden lopulla. Kustannusarvio puiston rakentamiselle ja laitteiden hankinnalle on 47 000 euroa.

Ulkokuntoiluvälineiden asentamiseen on varattu aikaa lokakuun loppuun ja pensaat ja puut saapuvat viikolla 39 tai viikolla 40.

– Lisäksi puistoa vastapäätä olevaan kumpuun ollaan istuttamassa Asemantien alikulun remontin yhteydessä purettavat pensaat, kertoo Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen.

Puistosuunnitelman nimenä on ollut Senioripuisto, vaikka suurin osa suunnitelman kuntoiluvälineistä on ulkokuntoiluvälineitä eikä seniorivälineitä.

– Joukossa on muutama käsien liikkuvuuteen tarkoitettu laite, joiden voitaisiin ajatella olevan pelkästään senioreille. Välineet ovat sellaisia, joissa kehon oma paino toimii vastuksena. Ne siis periaatteessa sopivat kaikille, paitsi ehkä tavoitteellista kehonrakennusta harrastaville, koska painoja ei voi lisätä.

Ulkoliikuntalaitteilla on alaikäraja, joka on 14 vuodesta ylöspäin. Pituuden tulee olla vähintään 140 senttiä. Rajat tulevat suoraan standardista.

Toivottavasti kuntalaiset löytävät nämäkin liikuntavälineet, kunhan saamme kaiken valmiiksi.

Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen

– Toivottavasti kuntalaiset löytävät nämäkin liikuntavälineet, kunhan saamme kaiken valmiiksi, Matti Kokkinen sanoo.

Pajuniityn puistoalueen kokonaisuutta on kehitetty viime vuosina aktiivisesti. Puisto on monipuolisuutensa vuoksi kuntalaisten ahkerassa käytössä. Puistossa näkee paljon koirien ulkoiluttajia, juoksijoita ja kävelijöitä. Koronan vuoksi ulkoilun suosio on kasvanut ja tämänkin myötä puiston käyttöaste lienee noussut merkittävästi.

Alueella olevat kuntoportaat ovat myös ahkerassa käytössä. Liikuntamuoto on tehokas ja edullinen tapa nostaa kuntoa.

Naaranpajuntien toisella puolella Pajuniityn alueella sijaitsee palloiluhalli ja padelkentät. Padel on hyvin suosittu liikuntamuoto ja kenttien käyttöaste on korkea. Alueelle rakentuvien Etelä-Nummelan koulukeskuksen ja liikuntapuiston maanrakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä ja alueella tehdään äänekkäitäkin paalutustöitä.