Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kolumni Sari Sarpaneva: | Liikkumisohjelman valmistelu on aloitettu

Kolumni

Liikuntapalveluissa valmistellaan kiivaasti tulevan kauden ohjelmaa ja suunnitellaan tulevia tapahtumia. Kauden 22–23 ohjauskalenteri alkaa olla valmis: tulossa on paljon monipuolista tarjontaa. Esite kokee suuren muodonmuutoksen, toivottavasti informatiivisempaan suuntaan. Esite julkaistaan mahdollisuuksien mukaan toukokuussa, viimeistään kuitenkin ennen kesälomia.

Pysytään liikkeessä – ja jokainen liike kelpaa!

Tulevan kauden suunnittelun lisäksi parhaillaan on käynnissä sekä yleisavustusten että sisäliikuntavuorojen haku. Avustushaku päättyy 17.4. ja sisävuorojen haku 28.4. Avustusten myöntämisestä päättää elinvoimalautakunta, sisävuorot jakaa liikuntapäällikkö. Vuorojako on nyt vuosien jälkeen palannut liikuntapalveluiden vastuulle – saattaa olla edessä hikiset ajat, jotta hakijoiden toiveet saadaan jollain tapaa yhteensovitettua. On aika tavanomaista, että toiveita tulee paljon enemmän kuin pystytään toteuttamaan. Sama pätee avustuksiin.

Liikkumisohjelman valmistelu on aloitettu taustatiedon keräämisellä sekä työryhmän muodostamisella. 2020-luvun tärkein liikuntapoliittinen tavoite Suomessa on kansalaisten fyysisen aktiivisuuden merkittävä lisääminen kaikissa ikä- ja väestöryhmissä siten, että väestö harrastaa mahdollisimman laajasti liikuntaa terveyden ja hyvinvoinnin kannalta riittävässä määrin. Liikkumattomuudesta puhutaan aikana, jolloin liikunta vapaa-ajan harrastuksena yleistyy. Jopa 60–70 prosenttia alle 14-vuotiaista lapsista liikkuu liikunta- tai urheiluseuroissa ja liikuntapaikat ja palvelut ovat monipuolisempia kuin koskaan.

Liikkumattomuutta ei ratkaista lisäämällä pelkästään perinteisesti miellettyä liikuntaa. Kysymys on arkikäytäntöjen muuttamisesta, minkä suhteen valtion liikuntahallinto on yksin voimaton. Vihdin liikkumisohjelman päämääränä onkin, että liikkuminen Vihdissä on helppo arjen valinta ja kaikki liikuskelu sinne sun tänne lasketaan.

Jos kuitenkin olet ohjatun toiminnan kannattaja, niin tulevista tapahtumista voit poimia itsellesi mieluisan tavan liikkua. Tulossa on muun muassa uimataitoviikko, vesijumppamaraton, roskajuoksu sekä Vihti Race. Lisätietoja voi bongata sekä kunnan nettisivuilta että sosiaalisesta mediasta.

Kirjoittaja on Vihdin kunnan liikuntapäällikkö.