Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yrittäjä tutuksi | Joogantain yrittäjä Ulla Honkimaa: "Vapaus tehdä itselleni tärkeitä asioita on saanut jatkamaan yrittäjänä"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Olen ollut yrittäjänä vuodesta 2006, joista viimeiset pari vuotta joogasaliyrittäjänä.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Ryhdyin yrittäjäksi alun perin ensimmäisten lasteni ollessa pieniä ja toimiessani yksityisenä perhepäivähoitajana. Sittemmin yrityksen toimiala on vaihtunut jo pariin kertaan, mutta edelleen vapaus tehdä itselleni tärkeitä asioita on saanut jatkamaan yrittäjänä.

Millaiset ovat työaikasi?

– Livestriimattu aamujooga alkaa arkisin kello 7.00, joten työt alkavat noin 6.30. Päivän viimeinen tunti loppuu yleensä kello 19–20.30 välillä. Viikonloppuisin tunnit ovat pääosin iltaisin.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

Huolehdin itsestäni syömällä terveellisesti ja nukkumalla riittävästi.

Ulla Honkimaa

– Työpäivä alkaa striimauskaluston toiminnan testaamisella sekä valmistautumalla päivän ensimmäiseen tuntiin ja varmistamalla, että salilla on kaikki kunnossa alkavaa päivää varten.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Arkiaamujen livestriimatun tunnin lisäksi pidän iltaisin yhdestä kolmeen ryhmätuntia, lukuun ottamatta vapaailtaani tiistaita. Muuten päivät täyttyvät yksityistunneista, yritys- ja muista tilaustunneista, tuntien suunnittelusta, blogitekstien kirjoittamisesta, valokuvien otosta, markkinoinnista sekä yhteydenpidosta asiakkaisiin ja yhteystyökumppaneihin. Opiskelen myös jatkuvasti uutta, joten tylsää hetkeä ei pääse tulemaan.

Ehditkö pitää taukoja?

– Iltapäivisin koitan pitää pidemmän tauon ja hoitaa esimerkiksi kotitöitä sekä tekemään jotain itselleni mielekästä, joka huoltaa omaa kehoani ja mieltäni. Pyrin myös rytmittämään työpäiväni siten, että eri tuntien ja asiakkaiden väliin jäisi riittävästi aikaa vaikka teekupillisen nauttimiseen tai pieneen meditaatioon.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Sammuttelen salin valot ja samalla kertaan mielessäni päivän aikana olleita tunteja, kohtaamisia ja keskusteluja asiakkaiden kanssa.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Huolehdin itsestäni syömällä terveellisesti ja nukkumalla riittävästi. Koitan pitää kiinni siitä, että minulla on joka päivä myös omaa aikaa ladata omia akkujani.

Mikä on työssäsi parasta?

– Se, että pystyn auttamaan ihmisiä voimaan ja jaksamaan paremmin sekä laskemaan kynnystä aloittaa jooga ja löytämään jotain, jolla tukea omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sitä tunnetta, kun näkee, kuulee ja tuntee auttaneensa ja tukeneensa jotakuta parantamaan elämänlaatuaan, on hankala voittaa.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Muistaa oma rajallisuutensa ja olla itselleen armollinen, yksinyrittäjänä kaikkeen ei vaan yksin pysty eikä ehdi, vaikka kuinka haluaisi.

Yrittäjä tutuksi -juttusarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Tällä kertaa vastausvuorossa on joogasali Joogantain yrittäjä Ulla Honkimaa.