Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kysyimme: Miten vihtiläiset saataisiin lisäämään liikuntaa | Ulkokuntosali Hiidenrantaan, lisää kuntoportaita, ilmaisia liikuntatapahtumia ja lajiesittelyjä arki-iltoihin – muun muassa näitä vihtiläiset ehdottivat

Viime viikon Vihdin Uutisissa liikuntapäällikkö Sari Sarpaneva esitti huolensa vihtiläisten liikkumattomuudesta. Vihdin Uutiset kysyi lukijoilta verkossa, miten vihtiläiset saataisiin lisäämään liikuntaa. Muun muassa näitä asioita vihtiläiset ehdottivat.

– Enemmän ulkokuntoilu paikkoja, lenkkireittejä myös liikuntaesteisille ja paikoille talvikunnossa pitoa. Nyt jo oleville liikuntareiteille puistot ym parempaa talvikunnossapitoa. Ei se liikkuminen lopu kun talvi tulee.

– Säästetään Harjulla lentokentän ympäristö ja kehitetään muuta kun lentotoimintaa! Lentotoimintaa ei tarvitse enää kehittää, vaan se tulisi pysyä samana kuten aiempina vuosina. Se sopii tänne Nummelaan. Ei malmilaisia eikä muitakaan enää mukaan. Hakkuut pilasivat jo kaunista harjua, se harmittaa todella. Myös asuinalueiden yläpuolella lentely tulisi lopettaa. Aiemmin oli vain liitokoneita, mikä oli ok, nyt kesäisin päivän aikana voi kierrellä useita äänekkäitä ja saastuttavia koneita päivän aikana. Omalla pihalla ei saa olla rauhassa, kun joka puolen tunnin välein kone pörrää päällä 10 min (Linnanniitussa). Ei tee mieli lähteä harjulle liikkumaan, kun jo kotona harmittaa. Harjusta saisi upean ja monipuolisesti toimivan paikan todella hyvällä lokaatiolla ja yhteyksillä, jos vain yritettäisiin ja joku uskaltaisi sanoa ei kentän jatkokehittämiselle. Lisää rakennuksia tai teitä ei sinne myöskään kaivata, sen sijaan kannattaisi keskittyä etelä-Nummelaan, pajuniittyyn ja toivottavasti tulevaan aseman seutuun. Ja yksi iso asia vielä. Uusi isompi, modernimpi ja monipuolisempi uimahalli varmasti houkuttelisi ainakin minut sitä käyttämään. Lisäksi on ikävää, että maauimalaa ei saatu aikaiseksi pajuniittyyn, se olisi muuttanut monen liikuntatottumuksia, myös nuorten.

– Maksut jumppiin liian kalliita. (Ainakin eläkeläisille)

Miten vihtiläiset saataisiin liikkumaan?

– Niin, aikuisten esimerkki on tietysti lapsille tärkeä. lapsiperheiden ja vähävaraisten tukeminen jäsen,- ja kausimaksuissa.

– Ulkokuntosali myös Hiidenrantaan, josta on pitkä matka keskustaan, mutta paljon asukkaita. Esimerkiksi kunnan uimarannan ympäristöön!

– Nummelanharjun frisbeegolfrata on turvattava nykyiselle paikalleen. Olen käynyt radalla ensimmäisen kerran 10v sitten ja se vaikutti päätökseeni muuttaa Nummelaan. Rataa ei ole kuitenkaan pystytty kehittämään vuosiin, kun radan säilyminen on jatkuvasti vaakalaudalla valtatien tiesuunnitelmien vuoksi. Osa väylistä on mahdollista siirtää tien vierustoilta metsään, rikkomatta kokonaisuutta.

– Hiihtolatujen täytyy kiertää koko lentokenttä, mukaan lukien palokunnan/frisbeegolfradan maastot, joita pitkin latu onkin aiemmin kulkenut. Lisää laskuja ja nousuja ja mittaa muuten tasaiselle palokunnan päädyn osuudelle.

– Lähemmäs ihmisiä nämä kuntoportaat ja ulkokuntosalit, tällä hetkellä pajuniityn takana ja harjulla on portaat ja ”sali”. Kirkonkylällä taas ihan rannassa ”sali”.

– Esimerkiksi ilmaisia liikuntatapahtumia arki-iltoihin ja miksei viikonloppuihinkin. Vaikkapa lajiesittelyjä, sähly, yleisurheilu,

– Temppupäiviä koulun liikuntasaleihin perheille. Viime kesänä oli temppurata futishallissa. Taisi olla suosittu! Miksei meillekin sisäliikuntapuisto. Lohjallahan Tennarissa on temmellyspäiviä lapsiperheille.

– Nummelan alueen ulkojäät ovat olleet jo vuosia luokattomassa kunnossa. Harjulle jäädytetään retkiluistelukenttää tehokkaimmin ja muut kentät tuntuu jäävän sen varjoon. Ulkojää alueilla ei on todella harvoin maaleja saati että olisi edes jossain kaukalo(ita). Nykyisillä ulkojäille ei houkuttele menemään kuin luistelua aloittelevat tai vanhemmat aikuiset, jotka retkiluistelevat. Nuorison pipolätkä peleille ei ole paikkaa ja voi vain kuvitella miten turhautuneita nuoret ovat.

– Talveksi pitäisi nyt viimeistään ainakin saada se tekojää pystyyn Vihtiin. Kuulemma putket on, mutta laitteisto uupuu. Uskoisin, että moni olisi ulkojäille, jos sellainen mahdollisuus olisi.. Nykyään ei juurikaan ole.

– Asuimme ennen Espoon Tuomarilassa ja siinä vieressä oli keski-Espoon tekojää. Ja se oli aina täynnä porukkaa, niin lasta, nuorta kuin vanhempaakin väkeä. Moni nuori varmasti löytäisi itsensä sieltä, kuten vanhempikin ihminen.

– Ja näin maastopyöräilijänä kova toive olisi jos tännekin saataisiin aikaiseksi samalla lailla mtx-rata mitä on Lohjalle tehty hieman yli 8km merkitty reitti. Se on kova! :)

– Arkiaskareiden tekeminen on myös liikuntaa, lumityöt tai lehtien haravointi esimerkiksi. Sitäkin voisi korostaa.

– Pidetään kiinni Vihti Racesta. Mukava motivaattori koko vuoden liikkumiseen.